Hoppa till innehåll

HEJ FRÅN DELTAGARE!

Vi har samlat några berättelser från kvinnor som gått magfalds kurs ”En självläkande mage”. Du kommer få träffa och höra hur det gått för Lana, Amanda och Paula.

Det fanns inte en sekund som jag inte tänkte på min mage – nu lever jag bara på!

Jag heter Lana och är 30 år. Jag jobbar med ekonomi och driver eget företag inom mindfulness-meditation. 

Min mage är numera som vilken kroppsdel som helst. Som en arm, den bara finns där utan att jag behöver tänka på den. Det känns galet att den förändringen har kommit – redan halvvägs in i kursen. Jag kan ta mig från A till B utan att springa in på kaféer och alla möjliga ställen för att akut hitta en toalett. Mina magknip har minskat och jag har mer regelbundna toalettbesök.

Innan kursen hade jag en orolig mage med magknip, uppblåsthet och akuta behov. Mina magproblem påverkade mig i alla situationer. Med tiden begränsade det mig så det blev svårare att vara med på sociala aktiviteter. Jag kände mig nervös, orolig och ensam med mina problem och tankar.

Jag har tidigare försökt med många olika metoder för att bli bättre i min mage – allt från mediciner till uteslutning av olika matgrupper.

Tack vare kursen har jag gått från konstant orolig och begränsad, till hoppfull och nyfiken på min mage.

Genom att dela tankar och reflektioner med andra kursdeltagare känner jag mig också mindre ensam om min problematik – det i sig har minskat min oro och känsla av hopplöshet.

Jag rekommenderar verkligen den som känner igen sig att gå magfalds kurs. För att få en mer välmående mage, och framförallt en fungerade vardag. Kursen har sakta fått mig att känna mig fri igen.


Jag kunde sluta med mina magmediciner efter bara någon dag.

Mitt namn är Amanda, jag är 28 år och student. Jag har fått diagnosen IBS-D (diarré). Min mage har varit mycket orolig och bubblig, jag har haft kronisk uppsvälldhet och behövt gå på toan flera gånger per dag.

I takt med att mina magbesvär ökade växte det fram ett avstånd mellan mig och min kropp. Min kropp slutade kännas som jag. Jag märkte även hur mitt humör började styras av hur magen mådde och ibland behövde jag ställa in planer på grund av magen. Det gjorde att jag kände mig låst av magens mående.

Tidigare har jag tagit bort viss triggande mat som baljväxter, pasta, lök och kål. Jag har gått till läkare, fått instruktion om FODMAP, provat probiotika och tagit läkemedel för att göra tarmen lugnare. Probiotikan hjälpte under en kort tid men besvären kom tillbaka, värre dessutom. Jag har även gjort andningsövningar och stresshantering.

Min mest påtagliga förändring under kursen var att jag kunde sluta med mina läkemedel. Min mage är nu lugnare, jag har oftast tarmtömning en till två gånger per dag och generellt bättre konsistens. Uppblåstheten har gått ner radikalt och jag känner mig betydligt mer bekväm i min kropp.

”Jag oroar mig inte längre för att magen ska förstöra mina planer eller påverka mitt humör som tidigare.”

Men förändringarna kom inte enbart i magen! Min hjärndimma började lätta och jag förstod först då hur mycket det påverkat mig. Mina tankegångar blev smidigare och jag fick bättre fokus. Jag har även fått mer volym i håret och en betydligt bättre hårkvalitet.

Jag känner hopp, frihet, lugn och en lust att fortsätta ta hand om min kropp. Kursen har gett ett nytt helhetstänk kring min kropp och min hälsa. Det har skett ett skifte i mig – att vilja ha det som på riktigt är bra för mig och min kropp.

Jag är enormt tacksam över den här kursen!


Magens dagsform påverkade vilka kläder jag kunde ha på mig. 

Jag heter Paula, är 52 år och egenföretagare. Det har varit svårt för mig att känna mig tillfreds, fin och närvarande med en mage som nästan hela tiden varit missnöjd. Känslan är att min mage alltid varit i vägen för livet.

För många år sedan började jag undvika mjölkprodukter och fullkornsprodukter. Då försvann magknipen – men min mage var fortfarande gasig, uppspänd och allmänt otillfredsställande.

Redan halvvägs in i kursen blev min mage jämnare och lugnare. Gaserna minskade och tarmtömningen blev mer regelbunden och fullständig.

Jag uppskattar kursens ton! Den är generös, faktabaserad och vänlig, utan snobberi. Det är skönt att vara med en grupp människor som delar liknande besvär och där vi kan prata fritt om våra magar.