Hoppa till innehåll

HEJ FRÅN KURSDELTAGARE!

Vi har samlat några berättelser från kvinnor som gått magfalds kurs En självläkande mage.


Jag hade tappat hoppet

Hej! Jag heter Nadja, är 27 år och Positiv Psykologi Coach. De senaste åren har jag känt mig nästan konstant uppblåst och förstoppad, vilket har hindrat mig från att leva mitt liv som vanligt i vardagen. Jag har känt mig obekväm i min egen kropp, obekväm i mina kläder och haft en tung känsla i kroppen. Jag har också känt mig väldigt trött och periodvis upplevt hjärndimma.

Det kändes som jag hade testat allt – vården, olika dieter, kosttillskott, livsstilsförändringar, mindset-skiften, kinesologi med mera, och jag hade lagt så mycket pengar på att läka min mage – utan framgång. Att jag inte läkte trots allt jag testade gjorde mig orolig, tänk om jag inte kan läka? Jag ville inte tro på den tanken, och valde att börja magfalds kurs En självläkande mage.

”Att få svar på vad som låg bakom min magproblematik var en stor lättnad!”

De olika kurstillfällena, tester och konsultationssamtal har gett mig en ökad kunskap och förståelse om min mage och mina magproblem. Att få svar på vad som låg bakom min magproblematik var en stor lättnad! Det gav mig hopp, och min mage började äntligen läka.

Idag känner jag mig väldigt sällan uppblåst, jag går på toa lätt och jag känner att min mage kan hantera maten som jag äter effektivt! Det är guld värt att kunna leva utan mina magproblem, som varit högsta fokus under tre år.

Att jag har läkt min uppblåsthet är kanske det största kvittot på att jag fått den hjälp jag och min mage behövde. Hur jag mår idag jämfört med innan kursen är helt otroligt! Jag är så tacksam!

”Det kändes väldigt skönt att få gå en kurs där alla delar är med, istället för att själv försöka få hjälp med de olika delarna från olika håll och personer.”

Kursen tar med alla delar som är viktiga i läkningsprocessen och ger ett helhetsperspektiv. Under kursen har jag fått svar på alla frågor jag ställt och jag har fått stöd både individuellt och i gruppen.


Jag skulle rekommendera kursen till ALLA som lider av någon form av magproblem. Du får med dig kunskap som inte bara är till nytta för magen utan för att leva ett gott och hälsosamt liv.

Emma Viola är otrolig och denna kursen är helt otrolig! Tack, tack, tack – för allt.

/ Nadja


Tidigare kändes allt hopplöst

Mitt namn är Sofia, jag är 36 år och jobbar som digital marknadsföringskoordinator. Innan jag började magfalds kurs hade jag nästan dagligen magsmärtor, illamående och diarré. I mina försök att göra något åt det tog jag omeprazol, imodium och probiotika. Jag upplevde att jag famlade i mörker, och visste inte hur jag kunde påverka min mage till det bättre.

Jag gick på magfalds informationstillfälle, vilket var otroligt bra att kunna göra, och bestämde mig genast för att gå kursen. Jag ville lära mig mer om mag- och tarmhälsa, och så klart bli bättre i min problematik. 

”Det går att hitta ett lugn, där magen inte påverkar allt annat i livet.”

Det bästa med kursen är att jag nu känner att jag har makt över mitt eget mående. Vilket jag inte gjorde innan. Och att framtiden för min mage ser ljus ut! Jag inser att det är ett långtidsprojekt, men jag känner mig inte stressad. Tidigare kände jag mig vilsen och allt kändes hopplöst, nu har jag en riktning och då är det inte farten som räknas. Att dela resan med andra kvinnor och inte längre känna mig ensam i min problematik har varit ett stort plus under kursen!

Jag har insett att vissa livsmedel som jag åt i tron att de var nyttiga, påverkade mig negativt. Jag har också förstått att jag troligen blivit feldiagnostiserad inom vården och med det gjort kontraproduktiva insatser som att ta omeprazol, vilket har hämmat min magsyra. En annan sak jag insett är att det finns en stark koppling mellan min mage och mina känslor.

Jag ser kursen som en utbildning. Den är otroligt gedigen, har gett mig ofantligt mycket kunskap och ett perspektivskifte. Emma Viola är så kunnig! De pengar man investerar har man igen för livet. Tarmtestet tillsammans med personlig konsultation från Emma Viola gör att kursen blir väldigt individspecifik, och de personliga råden kring kosttillskott har gjort en otroligt stor skillnad för min mage. 

Kunskap är makt! Magfalds kurs är en investering för livet.

Under kursen har jag fått allt stöd jag behövt. Emma Viola har även varit tillgänglig på textmeddelande, vilket känts oerhört tryggt. Och det känns väldigt bra att jag kan boka in privata konsultationer för fortsatt personligt stöd även efter kursen.

Även om livet går upp och ner och magen inte kommer må hundra varje dag så har jag nu kunskapen att påverka min maghälsa själv.

Sist vill jag bara säga till alla er där ute som tvekar – förändring är möjlig, och en hälsosam mage är möjlig! Jag rekommenderar alla att gå kursen, till 100%.

/ Sofia


Nu lever jag bara på!

Jag heter Lana och är 30 år. Jag jobbar med ekonomi och driver eget företag inom mindfulness-meditation. Innan kursen hade jag en orolig mage med magknip, uppblåsthet och akuta behov. Mina magproblem påverkade mig i alla situationer. Med tiden begränsade det mig så det blev svårare att vara med på sociala aktiviteter. Jag kände mig nervös, orolig och ensam med mina problem och tankar.

Redan halvvägs in i kursen märkte jag en stor förändring. Jag kunde ta mig från A till B utan att springa in på kaféer och alla möjliga ställen för att akut hitta en toalett. Mina magknip minskade och jag fick mer regelbundna toalettbesök.

”Min mage är numera som vilken kroppsdel som helst – den bara finns där utan att jag behöver tänka på den.”

Jag har tidigare försökt med många olika metoder för att bli bättre i min mage – allt från mediciner till uteslutning av olika matgrupper. Tack vare kursen har jag gått från konstant orolig och begränsad, till hoppfull och nyfiken på min mage. Det fanns inte en sekund som jag inte tänkte på min mage – nu lever jag bara på! Det är otroligt, jag som var så nära att ge upp.

Genom att dela tankar och reflektioner med andra kursdeltagare känner jag mig också mindre ensam om min problematik – det i sig har minskat min oro och känsla av hopplöshet.

Jag rekommenderar verkligen den som känner igen sig att gå magfalds kurs. För att få en mer välmående mage, och framförallt en fungerade vardag. Kursen har sakta fått mig att känna mig fri igen.

/ Lana


Jag kunde sluta med mina magmediciner

Mitt namn är Amanda, jag är 28 år och student. Jag har fått diagnosen IBS-D (diarré). Min mage har varit mycket orolig och bubblig, jag har haft kronisk uppsvälldhet och behövt gå på toan flera gånger per dag.

Tidigare har jag tagit bort viss triggande mat som baljväxter, pasta, lök och kål. Jag har gått till läkare, fått instruktion om FODMAP, provat probiotika och tagit läkemedel för att göra tarmen lugnare. Probiotikan hjälpte under en kort tid men besvären kom tillbaka, värre dessutom. Jag har även gjort andningsövningar och stresshantering.

I takt med att mina magbesvär ökade växte det fram ett avstånd mellan mig och min kropp. Min kropp slutade kännas som jag. Jag märkte även hur mitt humör började styras av hur magen mådde och ibland behövde jag ställa in planer på grund av magen.

”Jag oroar mig inte längre för att magen ska förstöra mina planer eller påverka mitt humör som tidigare.”

Min mest påtagliga förändring under kursen var att jag kunde sluta med mina läkemedel – efter bara någon dag! Min mage är nu lugnare, jag har oftast tarmtömning en till två gånger per dag och generellt bättre konsistens. Uppblåstheten har gått ner radikalt och jag känner mig betydligt mer bekväm i min kropp.

Men förändringarna kom inte enbart i magen! Min hjärndimma började lätta och jag förstod först då hur mycket det påverkat mig. Mina tankegångar blev smidigare och jag fick bättre fokus. Jag har även fått mer volym i håret och en betydligt bättre hårkvalitet.

Jag känner hopp, frihet, lugn och en lust att fortsätta ta hand om min kropp. Kursen har gett ett nytt helhetstänk kring min kropp och min hälsa. Det har skett ett skifte i mig – att vilja ha det som på riktigt är bra för mig och min kropp.

Jag är enormt tacksam över den här kursen!

/ Amanda


Magens dagsform påverkade mitt klädval

Jag heter Paula, är 52 år och egenföretagare. Min mage har alltid känts i vägen för att jag ska kunna leva mitt liv fullt ut. Det har varit svårt för mig att känna mig tillfreds, fin och närvarande med en mage som nästan hela tiden varit missnöjd.

För många år sedan började jag undvika mjölkprodukter och fullkornsprodukter. Då försvann magknipen – men magen var fortfarande gasig, uppspänd och allmänt otillfredsställande.

Redan halvvägs in i kursen lättade besvären och min mage blev jämnare och lugnare. Gaserna minskade och tarmtömningen blev mer regelbunden och fullständig.

”Jag leva nu ett liv utan att hela tiden tänka på magen!”

En av de bästa sakerna är att den varit guidad på så detaljerad nivå. Det har gjort att jag inte behövt varken tänka eller googla så mycket själv – mest bara hänga med! Jag har fått en struktur och vägledning i hur jag kan må bättre, med redskap att ta hand om magen på ett bra sätt.

Kursens ton är generös, faktabaserad och vänlig, utan snobberi. Och det är skönt att vara med en grupp människor som delar liknande besvär, där vi kan prata fritt om våra magar.

Till alla som är frustrerade, ledsna, arga eller tvivlande – det går att få en gladare mage! Kursen har överträffat mina förväntningar och jag rekommenderar den verkligen.

/ Paula